Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Platformundan Kastamonu Şeker Fabrikası’na Ziyaret

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Üniversite Sanayi İş Birliği Merkezi öncülüğünde oluşturulan, Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği kapsamında çeşitli kamu kurum paydaşlarından oluşan ortak strateji platformu yirmi beşinci ziyaretini endüstri ve tarım ürünleri alanında faaliyet gösteren Türkşeker Kastamonu Şeker Fabrikasına 21 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında, Kastamonu Şeker Fabrikası’nın üretim süreçleri, Ar-Ge faaliyetleri ve gelecekteki araştırma, analiz ve proje geliştirme konularında yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü. Kamu, sanayi ve üniversite temsilcileri, sektörel ihtiyaçlar, yenilikçi projeler ve ortak Ar-Ge çalışmaları gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyarette toplantıya ev sahipliği yapan Kastamonu Şeker Fabrikası Müdürü İrfan KANTÜRK, Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz AŞCI, KÜ Rektör Yardımcısı, Kastamonu Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım YENİGÜN, KÜ Rektör Yardımcısı, Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK, Kastamonu Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alperen KAYMAKCI, Kastamonu İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Selahattin EMİRSÜLEYMANOĞLU ve Mühendis M. Burak KIZILCI, Kastamonu Ticaret İl Müdürü Halil ALPER, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Özcan GAZİOĞLU, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ, KUZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yücel YAKAR, Kastamonu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Cengiz BALOĞLU, Prof. Dr. Yasemin ÇELİK ALTUNOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur HAZAR SUNCAK, Dr. Öğr. Üyesi Ferhat ULU, Dr. Öğr. Üyesi Senem YETGİN, Dr. Öğr. Üyesi Erman ZURNACI, Arş. Gör. Mustafa ÖÇAL ve KÜ TTO’den Öğr. Gör. Berkan GÜNGÖR bulundular.