Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

KOBİ Forward: İhtisas Odaklı Mentor Yetiştirme Eğitimleri Başladı

Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen KÜ-İHT/2023-06 proje numaralı “Orman Ürünleri Sektörünün Yönetimsel ve Pazarlama Odaklı Sorunların Çözümüne Yönelik KOBİ Mentörü Yetiştirme Projesi”nin ilk adımı olan ve Kastamonu Üniversitesi TTO, Sinop Üniversitesi TTO ile Çankırı Karatekin Üniversitesi TTO paydaşlığında gerçekleştirilen KOBİ Forward: İhtisas Odaklı Mentor Yetiştirme Programı başvuruları tamamlandı. Proje başvuruları sonucunda Kastamonu Üniversitesi’nden 25; Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden 16 ve Sinop Üniversitesi’nden 8 olmak üzere toplam 49 mentor adayı programa kabul edildi.

Bu kapsamda 8 Ocak Pazartesi günü KOBİMEN Akademi tarafından düzenlenecek eğitimlere ilişkin bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya proje yürütücüsü Doç. Dr. Erol TEKİN ile birlikte Kastamonu Üniversitesi TTO Pazarlama Stratejileri Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Bahadır Çağrı BAYRAM; Sinop Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet ERDEM; Çankırı Karatekin Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk DİLMAÇ ve Kastamonu Üniversitesi TTO Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alperen KAYMAKCI’nın yanı sıra birlikte diğer proje araştırmacıları ve mentor adayları katılım gösterdi.

Eğitimleri gerçekleştirecek olan KOBİMEN Akademi kurucu ortakları Haluk GÖKMEN ve Serap GÖKMEN tarafından gerçekleştirilen online bilgilendirme toplantısında eğitim sürecine ilişkin bilgiler sunuldu. Bu kapsamda düzenlenecek teorik (asenkron) eğitimler yaklaşık 3 hafta sürecektir. Teorik eğitimlerin ardından 2 günlük yüz yüze eğitimler ve sonrasında mentor adayları ile KOBİ’leri ziyaretlerini içeren 20 saatlik bir uygulama süreci olacaktır. Toplantı soru cevap bölümü ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.