Patent Ticarileştirme ve Degerleme Eğitimi Verildi

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Patent Destek Ofisi Sorumlusu Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun’un yürütücülüğünde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın 2023 yılı teknik destek programı çerçevesinde desteklenen "Kastamonu'da Fikri, Sınai Mülkiyet Haklarının Farkındalığının Güçlendirilmesi ve Patentlerin Ticarileştirilmesi" projesi kapsamında, patentlerin ticarileştirilmesi ve patent değerleme konularında eğitim verildi.

26 Şubat 2023 tarihinde online olarak düzenlenen Erdem Kaya Patent Fikri Haklar Yönetimi Müdürü ve Patent Vekili Gülhan Ç. Bölükbaşı tarafından verilen eğitimde, patent ticarileştirme, lisanslama, lisanslama türleri, lisanslama stratejileri, örnek lisans sözleşmesi, teknoloji trendleri takibi, pazar araştırması, patent değerlendirme, patent değerleme, değerleme yöntemleri, değerleme faktörleri, patente dayalı vergi istisnası konuları ele alınmıştır.

Eğitim soru-cevap bölümünün ardından tamamlanmıştır.