"Projenizi Beraber Yazıyoruz" Programından TÜBİTAK 3501 Proje Başarısı

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Proje Destek Ofisi’nin (PRODO) organize ettiği “Projenizi Beraber Yazıyoruz-I” programı kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Uğur Akpulat tarafından sağlanan mentörlük desteği ile hazırlanan “Batın Bilgisayarlı Tomografi Görüntüleri Üzerinden Böbrek Taşlarının Algılanmasında Regresyon ve Sınıflandırma Ağlarını Tümleştiren Çok-Görevli Ağ Tasarımı” başlıklı proje önerisi TÜBİTAK 3501 programından destek almaya hak kazandı.

Böbrek taşı hastalığının toplumda yaygın gözlenmesi ve taş varlığını tespit edebilecek yetersiz sayıda uzman bulunması sebebiyle oluşabilen uzun raporlama süreleri gibi etkenler göz önünde bulundurularak, hastalığın teşhisinde görüntüleme özellikleri ve derin öğrenme yöntemlerinin kullanıldığı alternatif bir tarama aracının geliştirilmesi amacıyla, Projenizi Beraber Yazıyoruz-I” programı kapsamında sağlanan mentörlük desteği ile hazırlanan projenin yürütücülüğünü Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Coşku Öksüz, yapıyor. Ayrıca projede Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Ece, Dr. Öğr. Üyesi Coşku Öksüz, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Taşkent ve Uzman Dr. Mustafa Koyun da araştırmacı olarak projede yer aldı.  Projenin danışmanlığını ise Bakırçay Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Kemal Güllü üstlendi.