Yeni duyuru

17 Haziran 2016 perşembe günü İnebolu’da Dereli elektromanyetik fren fabrikasına ziyaret yapılmıştır. Bu fren sistemi vinç, asansör vb. gibi yük taşıma sistemlerinde kullanılmaktadır. Bu sistemin çoğu komponenti yurt içinden tedarik edilmektedir. Alternatif akımı doğru akıma çeviren komponent yurt dışından gelmekte olup sistemin en önemli komponentidir. Firma yurt içinde bu komponenti yaptırmayı denemiş ancak, ya istediği kalitede ürettirememiş veyahut da aynı kalite için çok yüksek meblağlarla karşı karşıya kalmıştır. Bu konuda yardımcı olmak isteyenler TTO ile irtibata geçebilirler.

16 Haziran 2016 çarşamba günü Taşköprü’de Ekol Kontrplak fabrikasına ziyaret yapılmıştır. Genelde burada üretilen ürünler masa, sandalye vb. tahta ürünleri olmak üzere, ayrıca otobüs, otomobil kaplamaları ve lamine parke üretimi üzerine odaklanmıştır. Tahta ve sunta olarak kullanılan girdiler, yurtiçindeki ağaçlardan ve yurtdışından da istenilen özellikleri gösterdiği için Afrika’dan ithal edilmektedir. Yine bu konuda yardımcı olmak isteyenler TTO ile irtibata geçebilirler.

SFC fabrikasına düzenlenen teknik gezide, fabrikadaki üretim işleyişi gözlemlenmiştir. SFC, kendi sınıfında Türkiye’nin en büyük firmasıdır. Avrupa’dan bir çok ortaklık teklifi gelmekle beraber, bir Avusturya firmasıyla ortak çalışmaktadır. Firma yetkilileriyle yapılan toplantıda, firma, üniversite ile işbirliğine sıcak bakmaktadır. Firma yetkilileri, Orman Fakültesinde yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerin fabrikada çalışma yapmalarına olanak sağlayacaklarını söylemişlerdir. bu Konuda da yardımcı olmak isteyenler TTO ile irtibata geçebilirler.

Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ.’ye yapılan firma ziyaretinde; konuyla ilgili dersler konusunda (Termodinamik, kızgın yağ kazanımı, hidrolik konularda (ventil, valf), hidrolik projeleri okuma, pnömatik taşıma sistemleri, kompresör sistemleri) bilgi alışverişinde bulunabilecekleri belirtilmiştir.  Reçine yapımında kullanılan ve dekoratif kağıtların ithal edildiği belirtilmiştir.

Yapılan firma ziyaretlerinde ve toplantılarda;

• PVC oluklu karton üretimi
  • Melamin oluklu karton üretimi
  • Kürdan üretimi
  • Abeslang üretimi
  • Çanta yapımında kullanılan kumaşların üretimi
  • Kumaş ve dikimde kullanılan makine ve teçhizatların üretimi ve iyileştirilmesi
  • Manyetik fren üretimi
  • Eti Bakır İşletmelerinde döner fırınlarda kullanılan bilyelerin aşınma problemlerinin giderilmesi
  • Formaldehit salınım oranının düşürülmesi melamin kaplı yonga ve lif levhaların formaldehit emisyonlarının ölçülmesi ve bu konuda bilgilendirme çalışmalarının yapılması

gibi konular hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca bu konular hakkında ilgilenenlerin TTO'ya başvuruları beklenmektedir.