Kastamonu Teknokent'in Kuruluş Süreci Resmen Başladı

4 Haziran 2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile teknoloji geliştirme bölgesi ilan edilen üniversitemiz Kuzeykent Külliyesi içerisindeki 10.000 m² alanda faaliyet gösterecek Kastamonu Teknokent'in kuruluş çalışmaları 16 Temmuz 2018 tarihinde yapılan toplantı ile resmen başladı.

Toplantıya kurulacak olan teknokentin yönetici şirketinin 4 ortağını temsilen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ve Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Adil Levent Baş, Kastamonu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sedat İşeri ve Kastamonu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Emre Uzer, Üniversite-Sanayi Kastamonu İl Temsilcisi ve Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Ateş ve Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Açıkel iştirak etti.

Toplantıda Prof. Dr. Saim Ateş'in teknokent ve şirketleşme aşamaları ile ilgili sunumunu takiben kurulacak yönetici şirketin ayrıntıları konusunda ve en kısa zamanda şirket sözleşmesinin imzalanarak Kastamonu Teknokent Anonim Şirketi'nin faaliyete geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.