Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimleri Eğitimi ve İstişare Toplantısı’na Katılım Sağladık

TÜRKPATENT ve Marka Kurumu tarafından Bilgi ve Doküman Birimlerine yönelik İstişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Üniversitemizden Teknoloji Transfer Ofisi Patent Destek Ofisi sorumlusu Öğr. Gör. Mehmet Fırat Olgun katılım sağladı. Toplantının açılış konuşmasını TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Erol Ökten gerçekleştirdi.

Durak, konuşmasında, Ar-Ge çalışmaları yapan kişilerin, akademisyenlerin, kurum ve kuruluşların sınai mülkiyet haklarına ilişkin bilgi ve dokümanlara hızlı bir şekilde erişimini sağlamak amacıyla 81 ilimizde başta Üniversiteler, Teknoloji Transfer Ofisleri, Kalkınma Ajansları ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri olmak üzere 305 Birim ve buralarda görevli 483 temsilci bulunduğunu söyledi.

Birimlerin sınai mülkiyet ekosistemindeki önemini vurgulayan Durak, mevcut durumda yapılan iş, görev ve faaliyet alanı ile uyumlu olarak “Bilgi ve Doküman Birimi” adını “Sınai Mülkiyet Danışma Birimi” temsilcilerin adını da “Sınai Mülkiyet Danışmanı” olarak güncelledikleri bilgisini verdi.

Açılış konuşmalarının ardından, birim temsilcilerine yönelik marka, tasarım, coğrafi işaret ve patent konularında farklı oturumlarda iki gün boyunca devam eden eğitimler verildi.

İki gün süren eğitimlerin ardından TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, birim temsilcileri ile istişare toplantısı gerçekleştirdikten sonra eğitim programı tamamlandı.