Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Hakkımızda

Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), 28.03.2018 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile üniversitenin sanayiye teknoloji transferini sağlayarak ekonomik değer üretmesi ve bu değerin üniversiteye geri dönmesi amacıyla kurulmuştur.

Bir süre Koordinatörlük olarak faaliyetlerini yürüten TTO, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, 18.02.2020 tarihli ve 02869 nolu sicil tasdiknamesi ile tescil edilmiş, 24 Şubat 2020 tarih ve 10022 sayılı Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanarak “Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş." unvanını almıştır.

TTO; buluşçular, yenilikçiler ve girişimcilere, fikir ve önerilerini fikirden uygulamaya geçirip ticarileştirilmesi, bunun toplumun, ülke ekonomisinin ve üniversitenin faydasına dönüştürülmesi sürecinde yardımcı olmaktadır.